← Flere udgaver

#48 – 2018-12-14 – Checkboxe så langt øjet rækker

Der er 2 kategorier af apps, hvori jeg har prøvet alt.

Den ene er note-apps. Tekst, ren tekst, tekst med billeder. Jeg har prøvet så mange, men er faldet så dybt i vim-hullet, at jeg nærmest har givet op på at komme op igen[1].

Den anden er todo-apps. Alle ved, hvad det handler om. Konceptet er så gængst, at JavaScript-community’et – en gruppe mennesker, der ellers er enige om intet – er blevet enige om, at det er prototypen på en app, og sammenligner deres frameworks ved at se, hvordan man bygger den samme todo-app i dem.

Jeg er draget af todos. GTD og checkboxe så langt øjet rækker. Og det føles vidunderligt. At lave lister, og ét efter ét krydse sig igennem dagens strabadser som hakkede du dig igennem amazonejunglen med en machete. Kryds, kryds, slash, slash, getting, things, doooooooone!

Jeg har prøvet alle apps’ne for selvfølgelig er det software, der manglede.

Men jeg bliver ved med at have problemet med todos, at jeg aldrig ved, hvad jeg skal skrive på dem.


Mit arbejde egner sig ikke til det. Det består sjældent af mange små ting, men som oftest få store ting. De fleste dage ville starte med ét punkt, der kunne hedde ‘Arbejd videre hvor du slap i går’, og selvom det er sandt, er det svært at vide, hvornår man ligesom kan krydse sådan en af.

Ind i mellem har jeg ét punkt mere, der får lov at sidde der med et lille rødt udråbstegn og råbe Haster! i ugevis.

Jeg har dog fundet en brug af todos, som passer mig. Fordi jeg som regel bare skal fortsætte, hvor jeg slap, kan jeg nemt komme til at gå i gang uden at rydde op først.

Ikke i mit (fysiske) liv eller på køkkenbordet. De sejler. Men i mine indbakker. Det føles lækkert at starte dagen med et rent bord, sådan digitalt.

Jeg har lavet et gentagende projekt, som lander i min Today i Things hver morgen. Det hedder Morning Checklist, og ser sådan her ud:

Checklist
🌅
  1. Start med en tom skærm. Lige nu er den sikkert fuld af alt det, du ikke nåede at lukke ned, inden du alt for sent forlod kontoret/gik i seng.
  2. Slå Do Not Disturb til… Meeen sørg lige for, du ikke glemmer alle dine møder inden.
  3. Email! Min arbejdsmail er hurtigst gennemgået. Endnu hurtigere med Gmails tastaturgenveje. Learn once, win forever. Jeg har verdens nemmeste email-system: Arkiver alt. Ikke i mapper. Bare ud af inboxen. Sæt tid af til at gå igennem dem allesammen. Lad være med at gå til og fra. Svar alt personligt, læs det meste. Afmeld alt, du ikke gider læse.
  4. Mere email! Mit hovede kan ikke så nemt skille det ene ansvar fra det andet, så for maximum fokus, skal begge af vejen. Lær også Mail.apps genveje.
  5. GitHub er også en inbox, når man arbejder med åben sovs. Ned med den. Lær genvejene.
  6. Things’ egen inbox. Den er som regel tom. Men man er jo nødt til at tjekke. Genvejene!
  7. Plan Today betyder put ting på dagens liste. Der er som regel én eller to ting; telefonopkald eller den slags. Der er ofte intet.
  8. Åbn sluserne.

Det kan synes simpelt, men det er ofte, jeg fanger mig selv i at være drevet væk, og leder mig selv tilbage ved at huske, hvilket punkt jeg var kommet til. Det føles godt at starte hver dag med et par checkboxes.


🖥 Mikkel


  1. Hvis jeg havde et team at dele noter med, så ville jeg dele dem i Notion.so. Det har jeg, men vi deler dem på Github. Så vim, igen. ↩︎

Kunne du lide, hvad du læste?

Modtag et mindst lige så lækkert brev
hver fredag (langt fra) hver uge: