← Flere udgaver

#43 – 2018-06-28 – Zenklodser

Én af de ting jeg så frem til ved at få et barn, var at lege med LEGO igen.

Aldrig aldrig

LEGO var mit legetøj. Jeg legede også med G.I. Joe og Turtles og den slags, men intet kom nær LEGOs førsteplads. Du har måske haft det på samme måde – men det betyder ikke nødvendigvis, vi har gjort det samme.

Nogle samler modellerne efter instruktionerne, stiller rumskibet på en hylde til pynt eller flyver det rundt i stuen i et par dage. Min hustru gemmer min søns instruktionsmanualer sammen med klodserne. Det var aldrig faldet mig ind.

Jeg tror aldrig, jeg har ladt en færdigsamlet model være det i mere en et par timer, før jeg pillede den fra hinanden, og gik igang med at udforske, hvad delene ellers kunne blive til. Det er sådan jeg leger med LEGO.


Jeg ved måske, når jeg starter på en ny ting, at jeg vil sigte efter at lave et rumskib eller en robot men ikke nødvendigvis mere end det[1]. Resten bestemmes af nysgerrighed + tilfældighed. Jeg roder i bunken, ledende efter klodser, der kunne ligne noget, der kunne hjælpe mig. Sommetider finder jeg nogen, der rimeligt åbenlyst kan bidrage til rumskib: Vinger, instrumentbræt, glas til kabine. Sommetider noget andet. En lygtepæl eller et hestevognshjul. Gad vide hvordan jeg kan få dem her til virke på et rumskib? tænker jeg, og sådan går det brik for brik.

Min egen LEGO-samling er splittet i to og placeret henholdsvis hjemme hos mine forældre og i deres sommerhus, så hjemme har vi kun min søns klodser. Men det gør det næsten kun endnu sjovere at have et mindre, ukendt udvalg. Opdagelsen af hestevognshjuls brug på et rumskib er en stor del af glæden ved LEGO for mig.

LEGO

Det slog mig, da jeg mediterede over det ovenstående mens jeg byggede den der scooter-ting, at det ofte er samme måde, jeg bygger andre ting på.

  • Du kan godt forestille dig en model, før du bygger den. Men ikke alle klodserne. Undervejs vil du finde problemer, du ikke havde forudset. Det betyder, din model ikke kommer til at ligne den, du har i hovedet. Not: Bliv sur og læg det væk. Hot: Forvent ændringer fra starten af.
  • Du havde sikkert aldrig overvejet at bruge en lygtepæl, hvis ikke du var faldet over den.

Det er zen-LEGO: Forvent ikke at livet giver dig de rigtige klodser — få det bedste ud af de klodser, du finder.


Hvordan bygger du?

🖥 Mikkel


  1. @legospacebot på Twitter sender mig dagligt direkte tilbage til 90’ernes bibeler jeg mener LEGO-kataloger. ↩︎

Kunne du lide, hvad du læste?

Modtag et mindst lige så lækkert brev
hver fredag (langt fra) hver uge: