← Flere udgaver

#36 – 2018-01-02 – Dumme ting, seriøst

I starten af december holdt jeg et oplæg for TV 2s tekniske afdeling(er?), fordi jeg er team building.

Jeg var blevet spurgt om, min branches syn på TV 2, og hvis der er noget jeg har, så er det syn på ting. Hvis der er noget, jeg ikke har, så er det én branche? Jeg tog det som en form for fristil og gik med overskriften Dumme ting, seriøst.

#thoughtleader
#thoughtleader

Jeg endte med et oplæg, der var én tredjedel demoer, én tredjedel holdning til mediebilledet og én tredjedel råd til, hvordan jeg ser, de kan bidrage til at redde os for den lunkne lort store dele af anden tredjedel er med første tredjedel. Forvirret? Alle er.

Situationen: Store dele af medierne på internettet bliver betalt af reklamer. Brugerne er så trætte af reklamer, at de bruger Adblock og sender screenshots istedet for links. De eneste, der nyder situationen er hackerne, som stjæler milliarder ved at inficere uskyldige computere og hjemmesider.

Alle kan blive sin egen medieplatform men kun via platforme, som er for store til at kunne styre, at det ikke ender med, at hæderlige annoncører betaler for nazisters videoer – eller nazi-annoncører der betaler for børns underholdning.

TV 2s konkurrenter er ingen mindre end de største mediehuse og techplatforme i verden. Milliardvirksomheder, som hver især har et par hundrede ansatte til at se på det, du har Jørgen ansat til at kigge på engang i februar.

300+ Machine Learning eksperter

Så kan vi overhovedet stille noget op som TV 2? Jeg håber ikke, vi giver op i hvert fald.

Vi er nødt til at være kreative, eksperimenterende, dumme! Heldigvis har det aldrig været nemmere eller billigere at være nogen af delene.


Jeg er vild med dumme ting. Små, dumme ting[1]. Tag for eksempel dengang jeg lavede den her ting, hvor vi kunne se DR1 sammen, mens vi smed emojis på hinandens skærme.

emojis-on-tv.glitch.me
emojis-on-tv.glitch.me

Et par uger efter kunne jeg genbruge ideen (og koden!) til et projekt vi lavede med DR Sporten[2].

Trøjer
Trøjer

Eller dengang jeg lavede den der humør-vejrudsigt? Til kommunalvalget genbrugte Jens ideen til at kortlægge følelserne på kandidaternes valgplakater.

robot læser
robot læser(?)

Eller dengang jeg så, at et fransk, politisk, tv-program live-aflyttede og -analyserede gæsternes ord til en ordsky bag ved dem, og testede om jeg kunne gøre det samme med Bagedysten.

ENTREPRISES
ENTREPRISES

Hvis man giver sig selv tid og lov til at se, om noget kan lade sig gøre med relativt få midler, så kan man som regel grave et eller andet af værdi frem. Og selvom det ikke giver mere mening end et skævt smil til at starte med, så kommer der sommetider et kommunalvalg et par måneder senere, hvor ideen giver lidt mere mening. Eller en nytårstale;

Kan du huske dengang, jeg trænede et neuralt netværk til at skrive som dronningen? Information fik bedre resultater med en Markov Chain.

Bedre resultater OG illustrationer
Bedre resultater OG illustrationer

Med en Markov Chain kan du dog kun finde nye sammensætninger af ordene i kildeteksten, og ikke opfinde nye ord, som fx min dumme ting var meget begejstret for. Ord som forydhjermede, opmærnelserende eller villebivet – så hvem fik i virkeligheden, de bedste resultater, hva’ hippie-avis?


Glædelig jul, nytår. Alt det der. Jeg gider ikke engang skrive, at jeg har i sinde at sparke til det her gamle nyhedsbrev igen i det nye år. Men nu gjorde jeg det alligevel, jo.

🖥 Mikkel


  1. Ligesom ham selv, ikk? ↩︎

  2. Ingen brugere fattede i tests at trøjerne var knapper/reakioner. Ha! Dumme brugere. ↩︎

Kunne du lide, hvad du læste?

Modtag et mindst lige så lækkert brev
hver fredag (langt fra) hver uge: