← Flere udgaver

Jeg er begyndt at, når jeg husker det, notere de artikler, jeg læser, og de videoer jeg ser, på reading.am. Eller det vil sige; en gang imellem husker jeg, at trykke på ✌-knappen i Safari.

Engang brugte jeg ivrigt Instapaper og mine favoritter der, blev lidt det samme. Jeg har også oprettet mikkerrecommends.tumblr.com for at have et sted, jeg kunne fortælle om mine yndlings-podcast-episoder. Altså dem, jeg markerer med en stjerne inde i Overcast(s lukkede system).

Der er de få bogmærker, jeg har tilføjet direkte i Safari eller Chrome, og engang imellem tweeter jeg et link.

På Github markerer jeg projekter, jeg bruger, eller er interesseret i med stjerner. På Reddit har jeg en bunke saved links, som mest er fra nogle år tilbage. Jeg har en 2-3 Youtube-konti, tror jeg. Og de har vist også favoritter gemt?

Jeg bidrager selv til manien på Latr.fm, hvor man kan markere sine favoritter som public. Hvilket jeg selv stort set aldrig kunne finde på

Og så er der nok kun en 8-9-10 andre services, jeg for længst har glemt, som står og rådner sammen med de links, der måtte være gemt deri.

I virkeligheden var det nok aller smartest at gemme alt i mine bogmærker på Pinboard – De går helt tilbage til 2008!?

iSync og Nokia: Andre tider

Var alt kun ét sted, vidste jeg altid, hvor jeg skulle lede.


Det er et vanvid, og det er udelukkende min egen skyld. Jeg kunne bare holde mig til én form for linkscrapbog, men det gør jeg åbenbart ikke.

I virkeligheden går jeg sjældent tilbage for at finde noget. Søgemaskinerne[1] fungerer som bogmærker. Så hvorfor bliver jeg ved, og hvorfor skal jeg nu til at gøre det endnu værre med reading.am?

Jeg tror, der er to behov, jeg forsøger at dække:

1: Det her kan jeg helt sikkert bruge senere. Det er det samme behov, som folks lofter og kældre er fyldt op med. Ingen grund til at smide den her helt fine, stort set kun meget ridsede Natalie Imbruglia-CD ud?!

2: Det her skal folk vide, var godt. Et behov der stammer fra min opfattelse af, at alle synes, jeg er det mest spændende menneske i verden. Halvt se lige hvad jeg har læst, halvt godhjertet begejstring. Når nogen poster et link med ordene Interessant læsning eller Spændende, så er det nok den her kategori, vi er ovre i.


På en måde har jeg haft og været bevidst om denne bekymring så længe, at jeg er i tvivl om, om der faktisk findes en løsning. Det er som om, hvorend de prøver, så er ingen af systemerne generiske nok til at kunne inkludere alle kategorier af links og samtidig ikke automatiske/hurtige/gnidningsfrie nok til, at det ikke er besværligt[2] at skulle gemme ting.

Jeg er ikke engang sikker på, jeg behøver gemme ting. Der er også noget lækkert i at kigge en ting lige i øjnene, tænke “Tak fordi du var det, du var” – og så kyle den ud over en skrænt for aldrig at tænke på den igen.


Hvordan ser dit system ud? Bonuspoint for simpelthed + at det virker for dig.

🖥 Mikkel


  1. DuckDuckGo selvfølgelig! … Eller … Google, faktisk, hvis jeg skal være realistisk. ↩︎

  2. Besværligt på den der MAX 200 MILISEKUNDER-måde, som vi kender fra livet på internettet. ↩︎

Kunne du lide, hvad du læste?

Modtag et mindst lige så lækkert brev
hver fredag (langt fra) hver uge: